Kymsote osallistuu Kaakko22-valmiusharjoitukseen 30.11. –1.12.2022

Osana alueellisen varautumisen yhteensovittamisen tehtäviään Etelä-Suomen aluehallintovirasto toteuttaa Kaakko22-valmiusharjoituksen Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella 30.11.–1.12.2022.

Harjoitukseen osallistuvat kunnat, alueella toimivat turvallisuusviranomaiset sekä joukko mukaan kutsuttuja yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä organisaatioita, kuten Kymsote ja Eksote. Valmiusharjoitusten järjestäminen on aluehallintoviraston lakisääteinen tehtävä, ja harjoituksia pidetään säännöllisesti.

– Harjoittelemme poikkeustilanteiden johtamista, yhteistoimintaa muiden maakunnan viranomaisten kanssa , sekä kehitämme tilannekuvan ylläpitoon ja jakamiseen liittyviä asioita omassa organisaatiossa, Kymsoten turvallisuuspäällikkö Jarno Rämä kertoo.

Väestönsuojelu ja ihmisten evakuointi ja vastaanotto eri tilanteissa harjoituksen teemoina

Kaakko22-valmiusharjoituksen skenaarion kantava teema on väestönsuojelu ja ihmisten evakuointi ja vastaanotto eri tilanteissa. Skenaariossa on kuvattuna myös liikennelogistiikan häiriöitä ja sähkönpulatilanne. Tällä kertaa valmiusharjoituksen osaksi on kytketty myös kolmen vuoden välein järjestettävä Loviisa22-harjoitus, joka simuloi ydinvoimalaonnettomuutta tai voimalassa syntynyttä vaaratilannetta.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *